Sinterklaas

De tijd van Sinterklaas is aangebroken en dat betekent volop gezelligheid, cadeautjes en leuke activiteiten voor kinderen. Breda biedt talloze mogelijkheden om de Sinterklaasperiode extra speciaal te maken. Hieronder vind je een lijst met 10 leuke Sinterklaasactiviteiten die je met je kinderen kunt doen in Breda!

1. Bezoek de intocht van Sinterklaas

De intocht van Sinterklaas is een van de hoogtepunten van het jaar. In Breda wordt dit grootst gevierd met een parade, muziek en veel Pieten. Zorg dat je op tijd bent om een goede plek te bemachtigen en geniet van de feestelijke sfeer terwijl Sinterklaas aankomt in de stad.

2. Sinterklaasvoorstellingen in het theater

Verschillende theaters in Breda organiseren speciale Sinterklaasvoorstellingen. Deze kindvriendelijke shows zijn perfect voor een gezellig uitstapje. Houd de agenda van lokale theaters in de gaten voor de leukste voorstellingen.

3. Knutselen in de bibliotheek

De bibliotheken in Breda organiseren vaak knutselmiddagen rondom Sinterklaas. Kinderen kunnen hier hun creativiteit de vrije loop laten en leuke Sinterklaasdecoraties maken. Check de website van de bibliotheek voor data en tijden.

4. Pepernoten bakken

Niets is zo gezellig als samen in de keuken staan en pepernoten bakken. Veel bakkerijen en kookscholen bieden speciale workshops aan waar kinderen zelf aan de slag kunnen. Een leuke en lekkere activiteit om samen te doen!

5. Speurtocht door de stad

Organiseer een Sinterklaasspeurtocht door de stad. Verstop kleine cadeautjes of pepernoten op verschillende plekken en laat de kinderen ze zoeken. Dit kan een spannende en avontuurlijke manier zijn om de stad te verkennen.

6. Voorleesmiddag

Sinterklaasverhalen komen tot leven tijdens een voorleesmiddag. Verschillende boekwinkels en bibliotheken organiseren voorleesmomenten waarbij kinderen kunnen luisteren naar de mooiste verhalen over Sinterklaas en zijn Pieten.

7. Bezoek aan het Sinterklaashuis

Sommige steden hebben een speciaal Sinterklaashuis waar kinderen Sinterklaas kunnen ontmoeten en een kijkje kunnen nemen in zijn werkkamer. Informeer of Breda dit jaar ook een Sinterklaashuis heeft en plan een bezoek!

8. Sinterklaasmarkt

Een Sinterklaasmarkt bezoeken is altijd een leuke ervaring. Geniet van kraampjes met lekkernijen, cadeautjes en handgemaakte spullen. Vaak zijn er ook leuke activiteiten voor kinderen, zoals schminken en muziekoptredens.

9. Brieven schrijven aan Sinterklaas

Laat kinderen een brief schrijven aan Sinterklaas en breng deze samen naar een speciale brievenbus of postkantoor. Dit is een leuke manier om hun verlanglijstje te delen en hun opwinding voor het feest te vergroten.

10. Sinterklaasfeestjes organiseren

Nodig vriendjes en vriendinnetjes uit voor een Sinterklaasfeestje thuis. Organiseer spelletjes, maak samen Sinterklaasknutsels en geniet van lekkere Sinterklaassnacks. Dit zorgt voor een gezellige en feestelijke sfeer.

Conclusie

Met deze leuke Sinterklaasactiviteiten wordt de Sinterklaasperiode in Breda een onvergetelijke tijd voor kinderen. Of je nu samen pepernoten bakt, een voorleesmiddag bijwoont of een speurtocht door de stad organiseert, er is voor elk wat wils. Bezoek onze website voor meer tips en ideeën om de magie van Sinterklaas tot leven te brengen in Breda.

Door Admin

Geef een reactie