Bitcoin samengevat

Bitcoin is slechts een digitaal grootboek dat gedistribueerd is op computers over de hele wereld. Het hele systeem is beveiligd op basis van encryptie. Het is een digitale wereld waar nummers worden verplaatst met behulp van wachtwoorden. Mensen noemen Bitcoins munten of tokens, maar in het bezit zijn bitcoins betekent in werkelijkheid je in het bezit bent van wachtwoorden (openbare- en privé sleutels) die het recht geven om nummers in het grootboek te verplaatsen.

De belangrijkste componenten van Bitcoin zijn:

1. een digitaal grootboek van transacties, dat een blockchain wordt genoemd;
2. digitale tokens vertegenwoordigen vermeldingen op het grootboek. Elke transactie is een token omdat het wordt vertegenwoordigd door een unieke reeks gegevens die betrekking heeft op andere data, bijvoorbeeld een openbaar adres;
3. digitale wallets (zoals Bitvavo bijvoorbeeld) zijn software die openbare adressen bevatten van transacties op het grootboek. Ook bevatten zij privé sleutels waarmee toegang wordt gekregen tot het saldo van een adres, en waarmee Bitcoin naar andere adressen verzonden kan worden.

Distributie over de hele wereld

Mining is het proces waarbij software wordt gebruikt om transacties aan het grootboek toe te voegen. Dit wordt uitgevoerd door zogenaamde mijnwerkers. Iedereen op de wereld kan een mijnwerker worden. Mijnwerkers krijgen een vergoeding voor hun werk. Deze vergoeding is nieuw geld dat aan de valuta wordt toegevoegd. Het staat gelijk aan nieuw geld drukken. De groeicapaciteit van een digitale munteenheid is daarmee beperkt tot de snelheid en efficiëntie van het mijnproces.

Door te werken met mijnwerkers verspreid over de hele wereld die proberen gecontroleerde data aan de blockchain toe te voegen, wordt fraude geminimaliseerd en onpartijdigheid gegarandeerd. Op deze manier kunnen mensen zorgeloos digitale valuta verhandelen, met behulp van tussenpersonen als Bitvavo.

Door Admin

Geef een reactie