Verschaf toegang tot jouw wallet met een API key

Het wordt vaak aangeraden om jouw inloggegevens bij je te houden, zodat derden geen gebruik kunnen maken van jouw wallet. Echter is het in sommige gevallen noodzakelijk dat een derde partij cryptocurrency kan overboeken naar een andere wallet. Hiervoor kan een API key ingesteld worden. Ook bij jouw wallet bij Bitvavo kan deze sleutel ingesteld worden, zodat je niet alle zaken zelf hoeft te regelen.

Meerdere handelingen uit handen geven zonder inloggegevens

Een API key kan gebruikt worden in plaats van een wachtwoord en de accountnaam vrij te geven. Deze wordt vaak gebruikt om automatisch handelingen te laten verrichten op het gebied van cryptocurrency. Het biedt jou de mogelijkheid om meerdere handelingen uit handen te geven, zonder dat er instellingen in het account gewijzigd hoeven te worden. Bij Bitvavo kun je dit eenvoudig regelen in de instellingen.

Doorloop enkele stappen om de API key in te schakelen

Hiervoor moet je eerst ingelogd zijn op jouw account. Als je jouw gebruikersnaam en wachtwoord hebt ingevoerd en op inloggen klikt, kom je op jouw eigen omgeving. Hier staat rechts bovenin jouw naam te staan. Klik hierop en kies daarna voor API. Weer verschijnen er verschillende opties, waaronder ook ‘nieuwe API Key aanvragen’. Als je hierop drukt, kun je jouw IP-adres invoeren. Hierbij is het van belang dat je dit adres komma gescheiden invult. Daarna vink je de gewenste instellingen aan en druk je op bevestigen.

Twee-factoren authenticatie voor extra veiligheid

Voordat je een API key in kunt stellen, moet je eerst de twee-factoren authenticatie instellen. Hiermee voorkom je namelijk dat iemand anders alsnog door het raden van jouw inloggegevens binnen kan dringen in jouw account. Jouw wallet is hierdoor extra beveiligd en zorgt ervoor dat de API op de juiste manier gebruikt gaat worden door de partij die jij toegang verschaft.

Door Admin

Geef een reactie